ZO WERKT 'TSTYLISTENLOG IN

Merken om van te houden

Het klinkt misschien simpel, maar een effectieve manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen is om zo lang mogelijk met je kleding te doen. We willen je daarbij helpen door je te inspireren écht te houden van wat je draagt. Geen vluchtige verliefdheid, maar een lange termijn relatie. Dat is goed nieuws voor jou, je portemonnee en de planeet.

Houden van wat je draagt begint bij kiezen voor kledingstukken van goede kwaliteit die goed passen bij jouw persoonlijke stijl. Ontdek een aantal van onze lievelingsmerken dat niet alleen prachtige kleding verkoopt, maar ook zorgt voor een beperkte impact op het milieu.

LAAT JE STYLEN

Filippa K

Dit merk uit Stockholm ontwerpt tijdloze kleding die lang meegaat door gebruik te maken van materialen zoals kameelvezels, gerecycled katoen en cupro (kunstzijde). De supply chain van het merk is volledig transparant en traceerbaar. Breng je een bezoekje aan Stockholm? Mis dan zeker niet hun tweedehands winkel. Je koopt hier prachtige stukken uit vorige collecties, voor een vriendelijke prijs.

Ecoalf

Als je dit Spaanse merk vraagt waar ze het meest trots op zijn, zullen ze zeggen dat ze zo min mogelijk vragen van de planeet voor het produceren van hun kleding. Hun kleding bestaat uit zoveel mogelijk gerecyclede materialen, die jarenlang mooi blijven. De slogan "Because there is no planet B" staat op veel kleding van Ecoalf. Een boodschap die ze, als je kijkt naar hun bedrijfsvoering, serieus nemen.

Patagonia

Dit outdoormerk maakt hoogwaardige kleding voor bergbeklimmers, parkwandelaars en iedereen daartussenin. Als pioniers van de industrie heeft Patagonia sinds 1988 bijna alle denkbare stappen gezet om fast-fashion en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Gerecycled polyester van frisdrankflessen, 100% biologisch katoen en het elimineren van giftige kleurstoffen zijn maar een paar voorbeelden. Patagonia gaat zelfs zo ver dat ze groene faciliteiten, eerlijke lonen en biologisch voedsel voor hun werknemers garanderen. Geweldig, toch?

VEJA

Als je de kenmerkende 'V' ziet, weet je dat je met een goede schoen te maken hebt. VEJA sneakers passen overal bij, ook bij een goed geweten. Dit Braziliaanse merk gebruikt uitsluitend lokale natuurlijke of gerecyclede materialen. Van handgetapt rubber uit het regenwoud van de Amazone tot biologisch katoen dat wordt verbouwd door boeren die ze bij naam kennen. VEJA is een merk om van te houden, omdat ze constant innoveren in de materialen die ze gebruiken. Zo zorgen ze voor sneakers die lang meegaan en een kleinere impact hebben op het milieu.

CPHO

Op zoek naar een nieuwe zonnebril of een horloge met een goed verhaal? Zoek niet verder. Dit Zweedse horloge- en brillenmerk gebruikt alleen gerecycled plastic en staal voor hun brillen en een gedeelte van hun horloges. We zijn vooral dol op CHPO vanwege hun samenwerkingen met goede doelen. Voor deze artikelen gaat 100% van de winst naar bijzonder projecten, zoals de stichting END WORLD HUNGER. En weet je wat? Hun producten zijn verrassend betaalbaar.

Milieuvriendelijke wastips

Herinner je je het gevoel toen je je trui voor de eerste keer droeg? De manier waarop de stof aanvoelde en de perfecte pasvorm die hij om je lichaam had? Vaak gaat dit gevoel verloren na het wassen van je kleding, soms zelfs al na de 2e of 3e wasbeurt. Ontdek onze milieuvriendelijke wastips en houd het "nieuwe" gevoel van je kledingstukken nog een beetje langer vast.

Ontdek onze Care Guide

Inspiratie, korting & meer

Altijd op de hoogte met de nieuwsbrief van Zalon
ZALON – JOUW EIGEN ONLINE PERSONAL STYLIST

Aan de andere kant van jouw scherm zit een echte modespecialist voor je klaar. Eentje die van wanten weet bij het samenstellen van jouw outfit.

Zalon Apps
International
Partner von
Versand