\

Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Zomertype: kleding van Zalon

Het zomertype: kleuren & tips

Seizoenen spelen een belangrijke rol als het op kleding aankomt. Dat geldt niet alleen voor mode, maar ook voor een natuurlijke look. Hoor jij bij de koele, zomerse types? Ontdek het met de kleuranalyse voor ‘t zomertype.

Probeer Zalon

Zomertype: kleuren voor het koele type

Bij de zomer verwacht je zonnige en warme kleuren, maar als zomertype heb je juist een koel uiterlijk. Het kleurenpalet van het zomertype is daardoor licht en zacht. Wil je weten wat de ideale kleurenwaaier voor het zomertype is? Lees mee met het advies van de stylisten van Zalon, en laat je uiterlijke kenmerken volledig tot hun recht komen met zomertypekleuren.

Zo werkt 't
Zomertypekleding: voorbeelden van Zalon

De kenmerken & kleurenwaaier van het zomertype

Vóór het zomertypekleding kopen, wil je natuurlijk eerst weten of je bij de club van zomertypes hoort. Een van de kenmerken is een lichte kleur van de ogen. Grijs, blauw of lichtgroen zijn allemaal zomertypekleuren. Verder verwacht je vanwege de benaming misschien een gebruinde huid, maar het is net het tegenovergestelde. Als zomertype heb je een gevoelige huid, die je goed moet beschermen tegen de zon met een crème met een hoge beschermingsfactor. Je huidskleur is vaak licht en roze getint, met een blauwachtige ondertoon. Als zomertype heb je vaak een blonde of bruine haarkleur.

Beroemde zomertypes
Wanneer er een sprookjesfilm wordt gemaakt over een ijsprinses, is de kans groot dat een actrice met zomertypelook de hoofdrol in de wacht sleept. Goede kandidaten zouden Cate Blanchett of Gwyneth Paltrow zijn. Qua gelaat, haar en ogen hebben zij het kenmerkende kleurenpalet van het zomertype.

Zomertypekleding kopen
Zomertypekleding: voorbeelden van Zalon

Zomertypekleuren: do's & don'ts

De twee filmsterren zien er dankzij hun eigen stylisten altijd perfect uit. Met het kleuradvies voor zomertypes kom je gelukkig zelf ook een heel eind. Bij zachte en koele kleuren heb je als zomertype het meeste baat. Een kleurenwaaier voor het zomertype bevat bijvoorbeeld oudroze, lichtgroen of gebroken wit. Voor de blondines onder de zomertypes zijn blauwe pasteltinten een perfecte keuze. Kleuradvies voor je kleding als zomertype betekent ook weten welke kleuren je beter niet kunt dragen. Bij het kleuradvies voor het zomertype hoort bijvoorbeeld geen oranje, felrood, cognac of camel. Als zomertype botsen warme kleuren namelijk met het koele type dat je bent. Houd het dus bij zachte, koele kleuren als zomertype. Dat geldt ook voor je make-up. Draag je graag oogschaduw, dan is blauw of groen een mooie keuze. Gebruik je foundation, dan laat je je huidskleur het meeste spreken met een roze tint.

Zomertypekleding kopen

Zomertypekleding in je Zalon-box

Je weet nu welke kleuren als zomertype bij je passen. Inspiratie voor je volgende nieuwe outfit? Kijk naar onze zomertypekleding-voorbeelden. Je kunt je natuurlijk ook laten stylen door een van de stylisten van Zalon. Op basis van je styleprofiel selecteert hij of zij zomertypekleding voor je die past bij je seizoenstype, maar natuurlijk ook bij je figuur, voorkeuren en budget.