\

Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Zomertype: kleding van Zalon

Het zomertype: kleuren & tips

Seizoenen spelen een belangrijke rol als het op kleding aankomt. Dat geldt niet alleen voor de hoeveelheid laagjes, maar ook voor de kleuren van je outfit. Hoor jij bij de koele, zomerse types? Ontdek het met de kleuranalyse voor het zomertype.

Probeer Zalon

Zomertype: kleuren voor het koele type

Bij de zomer verwacht je zonnige en warme kleuren, maar als zomertype heb je juist een koel uiterlijk. Het kleurenpalet van het zomertype is daardoor licht en zacht. Wil je weten uit welke kleuren de kleurenwaaier van het zomertype bestaat? Lees mee met het advies van de stylisten van Zalon, en laat je uiterlijke kenmerken volledig tot hun recht komen met zomertypekleuren.

Zo werkt 't
Zomertypekleding: voorbeelden van Zalon

De kenmerken & kleurenwaaier van het zomertype

Vóór het zomertypekleding kopen, wil je natuurlijk eerst weten of je bij de club van zomertypes hoort. Een van de kenmerken is een lichte kleur van de ogen. Grijs, blauw, lichtgroen en koelbruin zijn allemaal zomertypekleuren. Verder verwacht je vanwege de benaming misschien een warme ondertoon, maar het is net het tegenovergestelde. Als zomertype heb je juist een koele ondertoon, die je kunt herkennen aan paarsachtige aderen aan de onderkant van je pols. Van gouden en zilveren accessoires, staan zilveren waarschijnlijk het meest natuurlijk bij je koele ondertoon. Als zomertype kun je zowel een blonde als diepbruine of zwarte haarkleur hebben, soms met een astint.

Beroemde zomertypes
Bekende zomertypes zijn actrices Cate Blanchett en Gwyneth Paltrow. Ook zangeressen Leona Lewis en Rihanna behoren tot het zomertype. Qua gelaat, haar en ogen hebben zij het kenmerkende kleurenpalet van het zomertype.

Zomertypekleding kopen
Zomertypekleding: voorbeelden van Zalon

Zomertypekleuren

Met kleuradvies voor zomertypes vind je de tinten die je doen stralen. Zachte en koele kleuren staan je als zomertype het meest natuurlijk. Een kleurenwaaier voor het zomertype bevat bijvoorbeeld oudroze, lichtgroen, gebroken wit en blauwe pasteltinten.

Kleuradvies voor je kleding als zomertype betekent ook weten welke kleuren niet in het kleurenpalet thuishoren. Bij het kleuradvies voor het zomertype vind je bijvoorbeeld niet gauw oranje, felrood, cognac of camel. Als zomertype contrasteren warme kleuren namelijk met het koele type dat je bent. In je kleurenwaaier zitten daarom vooral zachte, koele kleuren. Dat geldt ook voor je make-up. Draag je graag oogschaduw, dan is blauw of groen bijvoorbeeld een natuurlijke keuze.

Zomertypekleding kopen

Zomertypekleding in je Zalon-box

Je weet nu welke kleuren je als zomertype laten stralen. Inspiratie voor je volgende nieuwe outfit? Kijk naar onze zomertypekleding-voorbeelden. Je kunt je natuurlijk ook laten stylen door een van de stylisten van Zalon. Op basis van je styleprofiel selecteert hij of zij zomertypekleding voor je die past bij je seizoenstype, maar natuurlijk ook bij je voorkeuren en budget.