Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Voorbeeld van business casual-kleding mannen

Zakelijke kleding waar je je goed in voelt

Wat is nu eigenlijk de dresscode business casual? Welke zakelijke kleding voor heren is zowel comfortabel als geschikt voor een professionele omgeving? Laat je persoonlijke stylist een business-outfit voor je samenstellen.

Probeer uit

Zakelijke kleding voor heren

Hoe je je werk doet is natuurlijk het allerbelangrijkst. Ook kleding kan daar echter een rol in spelen. Een verzorgde outfit waar je je goed in voelt, helpt je immers om dat goede gevoel mee te nemen naar het werk. Of je nu op je werk een smart casual-dresscode aanhoudt of voor compleet casual gaat: je stylist helpt je graag aan een bij jou passende business-look.

Zo werkt Zalon
Voorbeeld van een business casual-outfit voor heren

De zakelijke lunch

De CEO van het hoofdkantoor in Londen komt langs en ze heeft je mee uit lunchen gevraagd. Het blijft een lunch, dus jasje dasje valt af. Dresscode business casual is in dit geval perfect voor de gelegenheid. Een button-down overhemd is losjes, terwijl een blazer je outfit een representatieve look geeft.

Zakelijke outfit heren bestellen
Voorbeeld van de dresscode business smart

De smart casual-dresscode

In een meer creatief ingestelde onderneming hoeft het allemaal niet zo serieus en kun je prima wegkomen met een simpele T-shirt-blazer-chino-combinatie. Eronder draag je gerust een paar sneakers. Heel gepast ook voor op borrels en netwerkevenementen waar de dresscode smart casual luidt.

Zakelijke outfit heren bestellen
Voorbeeld van zakelijke kleding voor heren

Oog voor detail

Twijfel je tussen dat witte of lichtblauwe overhemd? Als je jasje marineblauw is, creëer je een gebalanceerde look door voor lichtblauw te gaan. Ton-sur-ton heet dat. Bruine leren accessoires doen het altijd goed als extra: van je horloge of riem tot aan een zakelijk paar schoenen.

Zakelijke outfit heren bestellen

Pak ze in met zakelijke kleding, heren!

Nederlanders worden buiten de landsgrenzen niet snel met een fantastische stijl en aangeboren gevoel voor mode geassocieerd. Tegelijkertijd is ons land stukje bij beetje steeds modebewuster aan het worden. Dat zie je bijvoorbeeld aan het getailleerde slim fit-pak dat vroeger voornamelijk in gebruik was als zakelijke outfit. Mannen kiezen er echter steeds vaker voor om ook naar borrels of sociale netwerkevents een pak aan te trekken. Zo gek is dat niet, want als je ergens een statement mee maakt, dan is het wel met goed uitgekozen zakelijke kleding voor heren. Als de dresscode niet business casual is, maar er juist een smart casual-dresscode geldt, dan kun je je pak altijd met een T-shirt in plaats van een overhemd combineren. Gelukkig heb je met Zalon een persoonlijke stylist bij de hand die je daarbij kan adviseren.

Een stylist voor je zakelijke outfit voor mannen

Tussen alle dresscodes door zou je bijna vergeten dat er ook nog gewerkt moet worden. Shoppen is leuk, maar het neemt ook veel tijd in beslag. En dan moet je ook maar net dat ene overhemd of zakelijke jasje kunnen vinden waar je weer jaren mee vooruit kunt. Persoonlijke styling is daarom een uitkomst. Je persoonlijke stylist kiest op basis van je voorkeuren en budget een of twee zakelijke mannen-outfits voor je uit. Voordat je outfit-box vol business-kleding voor heren naar je toekomt, kun je je stylist feedback geven. Eenmaal bij jou thuis houd je de kledingstukken die je bevallen, de eventuele retourzending is gratis.