Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Wintertype kleuren met Zalon

Wintertype kleuren

Ben je benieuwd welk seizoenstype je bent en welke kleuren je het best staan? Dan zit je hier goed. Als je verder leest, ontdek je of je een wintertype bent. Wij verklappen jou namelijk de wintertype kenmerken!

Probeer Zalon uit

Ben je een wintertype?

Verwacht je bij het wintertype de look van een ijsprinses? Dan hebben we een verrassing voor je. Naast een porseleinachtige tint hoort ook een olijfkleurige ondertoon bij de wintertype kleuren voor de huid. Wintertypes worden bovendien lekker snel bruin. Heb je bruine of blauw getinte ogen? Dan heb je nog een kenmerk van het wintertype te pakken. Met daarnaast een donkerbruine, zwarte of juist platinablonde haardos ben je een prachtig voorbeeld van het wintertype. Lees in dat geval vooral verder, want dan ontdek je wat de beste kleding voor een wintertype is.

Zo werkt Zalon
Wintertype kleuren met Zalon - outfit 1

Kleuradvies: de kleding van een wintertype

De wintertype kleurenwaaier is royaal voorzien van koele tinten. Denk hierbij aan blauwe kleuren, zoals marine- of lichtblauw. Naast deze koele kleuren voor een wintertype horen ook rood, roze en flessengroen thuis bij de wintertype kleuren. Verder kun je gerust zwarte of witte kleding dragen. Beide vormen een mooi contrast met de kleur van je huid en zorgen ervoor dat je een stralend uiterlijk krijgt.

Welke kleuren moet je vermijden als wintertype?
Volgens de kleurenanalyse voor een wintertype horen gelige tinten niet thuis in de wintertype kleuren. Houd de kleuren van je outfit liever helder. Deze flatteren namelijk de koele tint van je huid. Wil je meer warmte in je outfit brengen? Maak dan met kaki of oranje de juiste wintertype kleding combinaties.

Bestel wintertype-styling
Wintertype kleuren met Zalon - outfit 2

Extra tips voor wintertypes

Naast de specifieke kleuren voor het wintertype als vrouw kun je ook kiezen voor opvallende en grafische dessins. Maak je wintertype kleding af met zilveren of roségouden sieraden en je hebt de perfecte look te pakken. Qua make-up is het een goed idee om je porseleinachtige huid gelijkmatig te bedekken met een concealer of foundation. Verder passen mascara en een eyeliner echt bij het wintertype. Rood en roze horen ook in de wintertype kleurenwaaier. Zorg dus voor een idem dito lippenstift. Een extra bijzondere uitstraling bereik je met donkere 'smokey eyes'.

Wintertype kleuren: beroemde wintertypes
Wil je toch nog even dubbelchecken of je een wintertype bent? Kijk dan eens naar foto's van Demi Moore, Liv Tyler en Catherina Zeta Jones.

Bestel wintertype-styling

Je Zalon-styliste helpt je graag

Wanneer je als wintertype je ideale garderobe wilt samenstellen, kun je een kleurenwaaier voor een wintertype kopen. Maar nog makkelijker is het om de hulp van een professionele stylist van Zalon in te schakelen. Je kunt er gewoon voor thuis blijven. Maak een account aan, vul de vragenlijst in, stuur je foto op en de door jou gekozen stylist gaat voor jou aan de slag. Zo eenvoudig is het wintertype kleding kopen via Zalon. Voordat je nieuwe outfit bij je thuis arriveert, kun je nog online met de stylist sparren over de gekozen items. Zo krijg je alleen de wintertype kleding thuis die jij wilt. Daarbij ben je via de Zalon stylist verzekerd van de juiste wintertype kleuren! Mocht er toch iets bij zijn dat je niet helemaal top vindt? Dan is de retourzending gratis.