Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Zalon-box met kleding in wintertypekleuren

Alles over het wintertype

Ben je benieuwd of je een wintertype bent, en welke kleuren je het natuurlijkst staan? Lees verder om te ontdekken of je bij de wintertypes onder ons hoort. We vertellen je alles over de wintertypekenmerken!

Probeer Zalon

Wintertype: kleuren & kenmerken

Bij het wintertype denk je misschien aan een koele look. Maar hoewel wintertypes een koele ondertoon kunnen hebben, hoort ook een neutrale ondertoon bij de wintertypekleuren voor de huid. Je herkent deze ondertoon door naar de aderen op je pols te kijken; meestal zijn deze in dit geval blauwachtig. Bruine of blauw getinte ogen horen ook bij de wintertypekenmerken, net als een mix van kleuren. Verder hebben wintertypes vaak een donkerbruine, zwarte of middenblonde haardos. Komen de kenmerken overeen met je uiterlijke verschijning? We vertellen je hieronder alles over de kleurenwaaier van het wintertype en welke wintertypekleding er te vinden is.

Zo werkt Zalon
Het kleurenpalet van het wintertype

Het kleurenpalet van het wintertype

De kleurenwaaier van het wintertype zit vol met koele en heldere tinten, zoals groenblauw en marineblauw. Ook roze en paarse tinten horen thuis bij de wintertypekleuren. Als wintertype laat kleding met zwart, wit of taupe je ook stralen – deze kleuren vormen een natuurlijk contrast met je natuurlijke kleurenpalet als wintertype en zorgen voor een krachtige uitstraling.

In een kleuranalyse voor het wintertype zul je niet gauw warme tinten terugvinden, net als de herfstige kleuren amber, okergeel en olijfgroen. Als wintertypevrouw komt de koele tint van je huid op een natuurlijkere manier uit bij heldere kleuren. Een iets warmere kleur die je goed in je wintertypekleding kunt laten terugkomen, is helderrood. Draag je graag lippenstift, dan is helderrood ook hier een natuurlijke tint voor, net als tinten die wat meer richting roze gaan.

Bestel je wintertypekleding
Outfits volgens de wintertypekleurenkaart

Wintertypekleding kopen

Op zoek naar kleding die bij je seizoenstype past? Houd als wintertype je kleurenkaart bij de hand, zodat je altijd weet welke tinten je laten stralen. Daarnaast kun je als wintertype ook voor opvallende en grafische dessins in zwartwit gaan. Je kunt je wintertypekleding afmaken met zilveren, roségouden of witgouden sieraden, of felroze accessoires.

Zoals de beroemde wintertypevrouwen
Je kunt voor je wintertypekleuren en -kleding ook altijd inspiratie opdoen bij bekende wintertypes. Denk bijvoorbeeld aan Caro Emerald, die een goed voorbeeld is van hoe felrode lippenstift je als wintertype complementeert. Bekende internationale wintertypes zijn Lucy Liu, Kelly Rowland, Alek Wek en Liv Tyler.

Wintertypekleding kopen

Wintertypekleuren? Je stylist helpt je graag

Wil je als wintertype je ideale garderobe samenstellen? Een van onze stylisten helpt je graag. Aan de hand van de kleurenwaaier voor het wintertype en jouw persoonlijke voorkeuren (bijvoorbeeld rondom budget, pasvorm en gelegenheid) stelt je persoonlijke stylist een of twee complete outfits voor je samen. Voordat je box met wintertypekleding naar je toekomt, kun je altijd eerst je feedback op de selectie delen. Eenmaal bij je thuis houd je je favoriete items, een eventuele retourzending is gratis. Je betaalt pas nadat je besloten hebt wat je wil houden of retourneren.