Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Voorbeelden van de 4 seizoenstypes om kleurtype te bepalen

Tijd voor kleurtypes!

De lente is misschien wel je favoriete seizoen, maar is het ook je kleurtype? Lente, zomer, herfst of winter: de kleuranalyse van je stylist helpt je de perfect passende items voor jouw kleurtype te vinden.

Laat je stylen

Welk kleurtype ben ik en waar is het handig voor?

Het vinden van je kleurtype helpt je om te bepalen welke kleuren je goed staan. Het maakt het niet alleen makkelijker om de juiste accessoires en make-up te vinden, maar vooral ook om te bepalen welke kleding je doet stralen. Zo wordt kleuradvies dus kledingadvies! Vraag jij je ook af: wat voor type ben ik? Kijk dan gauw naar de kleuranalyses hieronder, op basis van je ogen, haar en huidskleur.

Voorbeeld van grijze ogen voor kleuranalyse

Kleurtype bepalen: je ogen

Vraag je je af: welke kleuren passen bij mij? Dan is zelfs iets kleins als de kleur van je ogen van belang, bijvoorbeeld voor je make-up. Zo zijn smokey eyes perfect voor bruine ogen en gaan koele, blauwe ogen stralen van bruin- en metallic tinten. Verrassend genoeg zijn het ook je ogen die kunnen verraden wat je kleurtype is. Zo heeft het zomertype vaak een lichte kleur ogen (lichtgroen, grijs of blauw), terwijl het herfsttype gekenmerkt wordt door een donkere kleur (olijfgroen of licht- tot donkerbruin). Zowel het winter- als lentetype heeft óf bruine, óf blauwe ogen.

Voorbeeld van blond haar voor kleuranalyse

Welke kleur past bij mijn haar?

De haarkleur van het herfsttype is makkelijk te identificeren - alle tinten doen namelijk denken aan het najaar. Rood, donkerblond en hazelnoot- tot middenbruin: ze behoren allemaal tot dit kleurtype. Het zomer- en lentetype kunnen zowel blond als bruin haar hebben, alhoewel het bij lentetypes vaak gaat om goudbruin en honing- of koperblond. De wintertypes onder ons hebben vaak donkerbruin, zwart of juist platinablond haar. Wist je overigens dat kleding in lichte kleuren je heel goed staat als je blond bent? Vervolgens ligt het aan je kleurtype om te weten wélke lichte kleuren dat dan zijn. Gauw verder lezen dus!

Voorbeeld van huidskleur om kleurtype te bepalen

Huidskleuranalyse

Welk seizoenstype ben ik, vraag je je af? Je huidskleur is het laatste onderdeel van de kleuranalyse om te bepalen of je bij de zomer-, herfst-, winter- of lentetypes hoort. Heb je een lichte tot bruine huid met een gouden of perzikachtige ondertoon? Dan hoor je tot het laatstgenoemde kleurtype: lente. Heb je juist een lichtroze huid met blauwachtige ondertoon, die niet zonder zonnebrand kan? Zomertype it is. Ook herfsttypes hebben vaak een bleke huid die niet snel bruin wordt, maar dan met een warme, gelige ondertoon. De ondertoon van wintertypes is daarentegen olijfkleurig. Veel van hen hebben een donkere huidskleur of juist een porselein-achtige tint.

Het totaalplaatje

Het totaalplaatje

Tijd om naar het totaalplaatje te kijken. Ben je een zomertype, dan heb je dus een lichte kleur ogen, blond of bruin haar en een lichte huid. Herfsttypes hebben juist een donkere kleur ogen met een haarkleur die doet denken aan het najaar en een huidskleur met gouden of warmgele ondertoon. Wintertypes herken je aan hun heel donkere of platinablonde haarkleur en donkere of juist porseleinachtige huidskleur. Het lentetype heeft vaak koper- of honingblond haar en een huidskleur met perzikachtige ondertoon.

Dus, welk kleurtype ben ik? Zalon adviseert!

Wat voor type ben ik en welke kleur staat bij mij? Als het goed is heb je het antwoord kunnen vinden op basis van je ogen, haar en huidskleur. Vervolgens kun je op zoek gaan naar de kleuren die bij je seizoenstype passen. Vind je het moeilijk om dat zelf te bepalen? Je stylist helpt je graag een handje. Upload bij het bestellen van je Zalon-box een foto van jezelf, en je stylist voorziet je naast een nieuwe outfit van kleuradvies. Kleding die past bij de kleurtypes is immers waar de stylisten van Zalon expert in zijn. We geven je graag alvast een voorproefje!