Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Voorbeelden van de 4 seizoenstypes om kleurtype te bepalen

Tijd voor kleurtypes!

De lente is misschien je favoriete seizoen, maar is het ook het kleurtype waar je het meest mee overeenkomt? Lente, zomer, herfst of winter: de kleuranalyse van je stylist helpt je items & kleuren bij jouw seizoenstype te vinden.

Laat je stylen

Welk kleurtype ben ik en waar is het handig voor?

Het vinden van je kleurtype helpt je om te bepalen welke kleuren goed bij je natuurlijke kenmerken passen. Dat kun je gebruiken bij je keuze voor accessoires of make-up, of om te bepalen welke kleding je het meest doet stralen. Zo wordt kleuradvies dus kledingadvies! Vraag jij je ook af: wat voor type ben ik? Kijk mee naar de kleuranalyses hieronder, op basis van je ogen, haar en de ondertoon van je huid.

Voorbeeld van grijze ogen voor kleuranalyse

Kleurtype bepalen: je ogen

Vraag je je af: welke kleuren passen bij mij? Dan kun je zelfs naar iets kleins als de kleur van je ogen kijken. Zo heeft het zomertype vaak een lichte kleur ogen (lichtgroen, grijs of blauw), terwijl het herfsttype doorgaans gekenmerkt wordt door een donkere kleur (olijfgroen of licht- tot donkerbruin). Zowel het winter- als lentetype heeft vaak óf bruine, óf blauwe ogen. Er zijn vier seizoenstypes, maar onze individuele kenmerken zijn natuurlijk eindeloos gevarieerd. Om die reden kijken we met welk seizoenstype je het meest overeenkomt. Daarvoor kun je ook kijken naar je haarkleur en de ondertoon van je huid.

Voorbeeld van blond haar voor kleuranalyse

Welke kleur past bij mijn haar?

De haarkleur van het herfsttype is met een handig ezelsbruggetje te herkennen: de tinten doen namelijk denken aan het najaar. Rood, donkerblond en hazelnoot- tot diepbruin en zwart: ze behoren allemaal tot dit kleurtype. Vaak heeft je haarkleur als herfsttype een warme gloed bij natuurlijk licht. Het zomer- en lentetype kunnen zowel blond als (diep)bruin haar hebben, alhoewel het bij lentetypes vaak gaat om goudbruin en honing- of koperblond. Zomertypes hebben doorgaans een askleurige gloed over hun haar. De wintertypes onder ons hebben meestal donkerbruin of zwart haar. Middenblond komt soms ook voor.

Voorbeeld van huidskleur om kleurtype te bepalen

Kleuranalyse: ondertoon

Welk seizoenstype ben ik, vraag je je af? De ondertoon van je huid is het laatste onderdeel van de kleuranalyse om te bepalen met welk seizoenstype je het meest overeenkomt. In totaal zijn er drie: koel, neutraal en warm. Je vindt je ondertoon door te kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols, of door goud- en zilverkleurige sieraden te proberen en te kijken welke je het meest natuurlijk staan. Is dat zilver en zijn je aderen paars? Dan heb je een koele ondertoon. Blauwachtige aderen duiden op een neutrale ondertoon, waarbij zowel goud als zilver je natuurlijk staan. Een warme ondertoon heb je bij groenachtige aderen en (rosé)gouden sieraden als meest natuurlijke match.

Het totaalplaatje

Het totaalplaatje

Om te bepalen met welk seizoenstype je de meeste overeenkomsten hebt, kijk je naar het totaalplaatje: de kleur van je ogen, je haarkleur en de ondertoon van je huid. Het kan soms ook helpen om je kenmerken te vergelijken met die van bekende seizoenstypes. Bekende zomertypes zijn bijvoorbeeld Rihanna, Miley Cyrus en Sarah Jessica Parker. Voorbeelden van het herfsttype zijn Jennifer Lopez, Julia Roberts en Michelle Obama. Kelly Rowland, Lucy Liu en Marion Cotillard behoren tot de wintertypes. Tot slot zijn Blake Lively, Beyoncé en Mila Kunis bekende lentetypes.

Welk kleurtype ben ik? Zalon adviseert!

Wat voor type ben ik en welke kleur staat bij mij? Met behulp van de kleur van je ogen, je haar en de ondertoon van je huid kun je het antwoord vinden. Hieronder lees je meer over alle vier seizoenstypes. Schakel je liever de hulp van een persoonlijke stylist in? Upload dan bij het bestellen van je box een foto van jezelf, en je stylist voorziet je naast een nieuwe outfit ook van kleuradvies. Kleding die past bij de kleurtypes is waar de stylisten van Zalon ervaren in zijn. Happy styling!