Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Afbeelding van het aanzicht van Amsterdam

Oost west, thuis best

“De gemiddelde Amsterdammer kleedt zich functioneel met een likje urban. In Oud Zuid uit dat zich in high-end merken en in Oost en West zie je dat weer terug in multiculturele invloeden met hier en daar wat hiphop-stijlen.” - Robin, Zalon Stylist.

Probeer uit

De Amsterdamse stijl volgens onze personal shoppers

Robin, een 23-jarige personal shopper, Amsterdam-inwoonster en mode-expert, heeft een uitgesproken mening over het hoofdstedelijke modegevoel. “Veel sneakers, veel laagjes en weinig kleur. Dat is zonde, want ik weet dat, als mode-expert en fashion stylist, Amsterdam ontzettend veel te bieden heeft. Er is veel ruimte om origineel te zijn, mensen weten alleen niet altijd hoe ze dat kunnen benutten.”

De diversiteit en vrijheid van de stad maken dat Amsterdam voor personal shoppers een enorme inspiratiebron is. Op feesten zoals Koningsdag en de Gay Pride komt de ware aard van de hoofdstad naar boven en dat uit zich in de wildste kledingstijlen. Knaloranje pruiken, extravagante boa’s, versierde hoeden en felle maxi-jurken, echt álles kan dan door de beugel.

ZO WERKT 'T
Afbeelding van Robin in Amsterdam

Klein, fijn en fashionable


Het cliché dat Amsterdam een wereldstad is, maar tegelijkertijd een dorp, gaat helemaal op voor Robin. De stad is klein, maar heeft volgens haar: “alle grote winkels en labels, maar ook kleine particulieren en startups op de hoek. Je ziet alles hier. Amsterdam bruist van de creativiteit.” Heeft een fashion stylist Amsterdam, met zoveel keuze, dan überhaupt wat te bieden?

Volgens Robin wel: “het is perfect voor mensen die door de bomen het bos niet meer kunnen zien.” Dat Robin met haar kledingadvies Amsterdam op deze wijze van dienst kan zijn geeft haar voldoening: “Amsterdam dwingt je bijna om je functioneel te kleden. De bestrating, de bruggetjes; smalle, scheve trappetjes; het weer… De kunst is om je fashionable te kleden zonder jouw lifestyle in de weg te zitten.” Dat is waar Robins werk als personal shopper in Amsterdam om de hoek komt kijken.

Afbeelding van een personal shopper uit Amsterdam

Ook in de grote stad: gestyled door een professional

Volgens Robin kan de personal shopper Amsterdam nog een heel eind de goede kant op duwen. “Als Zalon-stylist probeer ik constant de balans te vinden tussen wat mij mooi lijkt zonder daarbij de klant uit zijn of haar comfort-zone te halen. Wat zou iemand zelf nooit uit het rek hebben gepakt, maar zou hem of haar wel fantastisch staan?”

Een outfit bij Zalon bestellen is simpel. Je begint door je stylist te laten zien wat je zoekt en wat voor stijl je normaal gesproken hebt. Dat doe je met behulp van een styleprofiel. Als dat styleprofiel af is en je een stylist hebt uitgekozen die bij je past, gaat hij of zij er grondig naar kijken. De stylist gaat vervolgens voor jou kleding uitkiezen. Nadat je een zogenaamde outfit preview bekeken en goedgekeurd hebt, stuurt de stylist je de outfitbox op. Het enige wat je dán nog hoeft te doen is passen. Zitten er items bij die niet goed zitten of die je niet mooi vindt? Dan stuur je die gratis retour.

Bekijk voorbeelden

Zullen we?

Voordat je een outfit bestelt wil de stylist je iets beter leren kennen, kies daarom eerst je geslacht uit: ben je man of vrouw?

Ben je al bij Zalon aangemeld?

Log in