Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Voorbeeld van kledingtrends winter 2020 voor heren

Zo draag je de modetrends voor mannen in 2020

De uitbundige outfits op de catwalk zijn vaak moeilijk te vertalen naar je eigen kledingkast. Gelukkig is trends ontcijferen een kunst die je persoonlijke stylist goed verstaat. Lees mee over hoe je je kast vult met de kledingtrends van 2020 voor heren.

Probeer Zalon

Mannenmode 2020: heren in roze

Kleur is een eenvoudig begin om je outfit in lijn te laten zijn met de actuele trends. In 2020 springt er één kleur uit: roze is dit jaar voor mannen in de mode. Winter 2020 kom je dan ook geheel in stijl door in een roze sweater of overhemd. Je maakt het helemaal on trend door voor een oversized exemplaar te kiezen. Laat je de modetrends voor mannen in 2020 liever terugkomen in het materiaal, dan kies je voor denim (mag dit jaar van top tot teen) of leer (van je broek tot aan je jack).

Modetrends mannen 2020: voorbeeld 1

Van 'pyjama' tot pak

Aan de oversizede trend met ruimvallende broeken, overhemden en sweaters zien we dat het dit jaar relaxed mag. De mannenmode van 2020 gaat echter nog een stapje verder, met niets minder dan pyjamabroeken. Dat betekent natuurlijk niet dat we massaal in onze versleten, katoenen pyjamabroek over straat gaan. Wat we daarentegen wel veel terug zullen zien zijn pyjama-achtige broeken van zijde met een klassieke zwarte streep aan de zijkant.

Daarnaast doet ook het klassieke pak weer zijn intrede als kledingtrend in 2020. Mannen kunnen zich dit jaar dus weer gerust in een volledig kostuum kleden. We zien het strak gesneden zwarte pak veel terug, maar ook het beige pak is een modetrend voor mannen in 2020. Daarnaast kun je het gilet weer naar hartenlust dragen, zowel in combinatie met een pak als los over je overhemd.

Bestel mannenmode voor 2020
 Modetrends mannen 2020: voorbeeld 2

Terug naar je kindertijd

Hoeveel strikes heb je gegooid in je jeugd, tijdens familieuitjes of kinderfeestjes? De modetrends van 2020 voor heren grijpen terug op ons jeugdsentiment met het bowlingshirt: het overhemd dat meestal twee kleuren, korte mouwen en een platte kraag heeft, en zijn oorsprong vindt op de bowlingbaan. Het overhemd met korte mouwen heeft niet altijd een modieuze reputatie gehad, maar je stylist weet ‘m voor je te combineren tot een goed geklede zomeroutfit.

Nog meer jeugdsentiment zien we terug in de tie dye-trend. Misschien heb je ooit zelf wel een tie dye-shirt gemaakt op een kinderfeestje, waarbij je delen van het shirt bij elkaar bindt en vervolgens in verschillende kleuren verf doopt. Dit shirt met kleurverloop was enorm populair in de jaren 90 en komt dit jaar weer volop terug als modetrend voor mannen. In winter 2020 draag je het motief op een warme trui, in de zomer op een luchtig T-shirt.

Bestel mannenmode voor 2020

Een outfit-box vol mannenmode voor 2020

Houd je je kledingkast graag een beetje up-to-date met de laatste trends, maar kun je wel wat advies gebruiken of simpelweg leukere dingen bedenken dan shoppen? Dan neemt je persoonlijke stylist het graag van je over. In je styleprofiel geef je aan wat je stijlvoorkeuren zijn, wat je normaal graag draagt en wat je budget is. Je stylist zoekt vervolgens een of twee complete outfits voor je uit die passen bij jou en de mannenmode van 2020. Voordat je outfit-box naar je toekomt, zet je stylist de puntjes op de i op basis van je feedback. Eenmaal bij jou thuis houd je je favoriete items, de retourzending is gratis.