Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Lentetype kleuren van Zalon

Alles over de lentetypekleuren

Hier ontdek je welke kleuren bij het lentetype horen. Lees welk kleurenpalet er in de garderobe van het lentetype past, met behulp van de tips van onze stylisten.

Probeer Zalon uit

Wie is een lentetype?

Weet je niet of je een zomer-, herfst-, winter- of lentetype bent? Hier ontdek je of je het meest bij de laatste groep hoort. We vertellen je ook welke lentetypekleuren je natuurlijke kenmerken laten stralen.

Zo werkt Zalon
Lentetype van Zalon by Zalando

Dit zijn de lentetypekenmerken

In tegenstelling tot zomer- en wintertypes hebben het haar en de ondertoon van een lentetype warme nuances. De huid is goudachtig met een warme ondertoon, die je kunt herkennen aan de groenachtige kleur van de aderen aan de onderkant van je pols. Zomersproeten komen ook vaak voor. Verder varieert de haarkleur van het lentetype van honing- tot koperblond, en van middel- tot diepbruin met een gouden glans.

Voor de ogen zijn goudgroen, blauw, amber en bruin echte lentetypekleuren.

Bekende lentetypes: een paar voorbeelden
Als lentetype bevind je je in het gezelschap van Cameron Diaz, Blake Lively, Beyoncé, Tyra Banks en Mila Kunis. Op zoek naar inspiratie voor je lentetypekleding? Bekijk wat voor lentetypekleding zij dragen en laat je door hen inspireren.

Bestel box voor lentetype
Twee outfits voor lentetypes van Zalon by Zalando

Ontdek de kleuren voor een lentetype

Zonnige kleuren met een warme gele ondertoon matchen op een natuurlijke manier met de gouden tint van je huid. In het lentetypekleurenpalet zit bijvoorbeeld sinaasappeloranje, tomatenrood en zonnegeel. Ook beige en gebroken wit zijn echte lentetypekleuren; basics die je bovendien eenvoudig kunt combineren met andere kleuren.

Welke kleuren zitten niet in het kleurenpalet van het lentetype?
Er zijn ook kleuren die geen onderdeel van het kleurenpalet van een lentetype zijn. Denk bijvoorbeeld aan puur wit, of kleding in neonkleuren. Omdat warme kleuren lentetypes laten stralen, zul je koele tinten als blauw en lila niet gauw in een lentetypegarderobe terug zien komen. Ook grijs en diep zwart horen niet bij het lentetypekleurenpalet. Bij het lentetypekleding kopen kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een effen outfit, zoals in de vorm van een vrolijke, oranje zomerjurk. Liever een combinatie van verschillende kleuren? Dan kun je een harmonieus geheel van bij elkaar passende warme tinten maken.

Bestel box voor lentetype

Lees ook deze tips voor het lentetype

Ben je iemand die van neutrale outfits houdt? Dan kun je neutrale kleuren met warme tinten combineren. Denk bijvoorbeeld aan een natuurwitte broek met een zonnegele blouse en goudkleurige accessoires. Als lentetype laten goudtinten je teint op een natuurlijke manier uitkomen.

Om als lentetype kleuren uit het kleurenpalet in je garderobe te verzamelen, kun je ook de hulp inschakelen van de stylisten van Zalando. Ze helpen je onder andere met een kleurenanalyse voor het lentetype. Maar het leukste van onze stylisten is het volgende: ze zoeken speciaal voor jou outfits uit en sturen je die op zodat je ze op je gemak kunt uitproberen. Bevallen de items, dan heb je nieuwe aanwinsten in de lentetypekleuren die bij jouw uitstraling en voorkeuren passen. De retourzending is gratis, mochten er items bij zitten die minder goed bevallen.