Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Het herfsttype: kleuren en items voor het warme seizoenstype

Alles over het herfsttype

Weet je niet welk seizoenstype je bent en welke kleuren je het beste staan? Onze stylisten helpen je bepalen of je een herfsttype bent, en of je bij het warme of neutrale herfsttype hoort. Tips voor herfsttypekleding hebben ze natuurlijk ook voor je.

Probeer Zalon

Herfsttype & kleuren

We hebben het allemaal weleens: je bent een leuk kledingstuk aan het passen, maar op de een of andere manier staat de kleur niet. Vaak past de kleur in dat geval niet bij je seizoenstype - denk bijvoorbeeld aan lichtblauw bij het herfsttype. Met een kleuranalyse voor ‘t herfsttype weet je welke kleuren je natuurlijke kenmerken op hun best laten uitkomen.

Zo werkt Zalon
Model toont outfit bij style consulting voor herfsttypes

Herfsttype: de kenmerken

Een van de opvallendste kenmerken van de herfsttypevrouw is een bleke huid met een lichtgouden ondertoon (het neutrale herfsttype), of juist een warme gele ondertoon (het warme herfsttype). Sproeten komen soms ook voor. Als herfsttype wordt je huid niet zo snel bruin, maar verbrand je ook niet heel gauw.

Het kleurenpalet van het herfsttype varieert van rode tinten, hazelnootbruin en middenbruin tot donkerblond. Je ogen zijn licht- tot donkerbruin of olijfgroen. Als je deze uiterlijke kenmerken hebt, dan hoor je zeker bij de herfsttypes onder ons.


Beroemde herfsttypes
Bekende herfsttypevrouwen zijn actrices Julia Roberts en Drew Barrymore. Ook Beyoncé en Jennifer Lopez zijn herfsttypes. Voorbeelden dichter bij huis zijn koningin Máxima en Anna Drijver.

Bestel je herfsttypekleding
Style consulting voor het herfsttype: een outfit-selectie

Herfsttype: de beste kleuren

De herfst is het seizoen van de warme kleuren. De kleurenwaaier van het herfsttype bestaat dan ook uit warme, donkere tinten als okergeel en bruin. Ook een diepe kleur als bordeauxrood hoort thuis in het kleurenpalet van het herfsttype (en is ook nog eens een perfecte kleur voor je lippenstift). Groene kleding staat ook goed, zoals olijf-, mos- of dennengroen. Het neutrale herfsttype heeft baat bij iets minder warme kleuren dan het warme herfsttype. Denk bijvoorbeeld aan oranjerood, perzik en goudgeel.

Herfsttypekleuren die je beter kunt vermijden
Als herfsttype kun je kleuren die koel en blauwachtig zijn beter niet dragen. Ook hele lichte kleuren als wit, citroengeel en lichtroze laten je natuurlijke kenmerken niet op hun best uitkomen, en geven een wat grauw effect. Een van jouw herfsttypekenmerken is de warme kleur van je ogen, huid of haar. Die warme tonen komen het best tot hun recht met warme herfsttypekleuren. Koelere kleuren kun je wel terug laten komen in je onderkleding.

Bestel je herfsttypekleding

Style consulting voor ‘t herfsttype

De stylisten van Zalon helpen je graag met een kleuranalyse voor het herfsttype, om op basis daarvan kleuren te vinden die bij jou passen. In je styleprofiel kun je aangeven wat je stijlvoorkeuren zijn, welke items je het liefst draagt en wat je budget is. Je stylist zoekt vervolgens herfsttypekleding uit die bij die voorkeuren past. De verzending is gratis, net als een eventuele retourzending. Je betaalt pas nadat je besloten hebt wat je wil houden of retourneren.