Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Het herfsttype: kleuren en items voor het warme seizoenstype

Alles over het herfsttype

Weet je niet met welk seizoenstype je het meest overeenkomt en welke kleuren goed bij je natuurlijke kenmerken passen? Onze stylisten helpen je bepalen of je een herfsttype bent, en of je bij het warme of neutrale herfsttype hoort. Tips voor herfsttypekleding hebben ze natuurlijk ook voor je.

Probeer Zalon

Herfsttype & kleuren

We hebben het allemaal weleens: je bent een leuk kledingstuk aan het passen, maar op de een of andere manier staat de kleur niet zo natuurlijk. Vaak zit de kleur in dat geval niet in het palet van je seizoenstype - denk bijvoorbeeld aan lichtblauw bij het herfsttype. Met een kleuranalyse voor ‘t herfsttype weet je welke kleuren je natuurlijke kenmerken op hun best laten uitkomen.

Zo werkt Zalon
Model toont outfit bij style consulting voor herfsttypes

Herfsttype: de kenmerken

Een van de opvallendste kenmerken van de herfsttypevrouw is een lichtgouden ondertoon (het neutrale herfsttype), of een warme ondertoon (het warme herfsttype). Deze ondertonen herken je aan groenachtige aderen aan de onderkant van je pols. Ook staan gouden of roségouden sieraden vaak het meest natuurlijk bij een lichtgouden of warme ondertoon.

Wat betreft haarkleur varieert het kleurenpalet van het herfsttype van middenblond tot diepbruin en zwart, vaak met een askleurige gloed of een warme gloed in het zonlicht. Je ogen zijn doorgaans licht- tot donkerbruin, olijfgroen of blauw met een goudachtige tint. Als je met deze uiterlijke kenmerken overeenkomt, dan hoor je waarschijnlijk bij de herfsttypes onder ons.

Beroemde herfsttypes
Bekende herfsttypevrouwen zijn actrices Amber Riley, Julia Roberts en Drew Barrymore. Ook Beyoncé en Jennifer Lopez zijn herfsttypes. Voorbeelden dichter bij huis zijn koningin Máxima en actrice Anna Drijver.

Bestel je herfsttypekleding
Style consulting voor het herfsttype: een outfit-selectie

Herfsttype: de natuurlijkste kleuren

De herfst is het seizoen van de warme kleuren. De kleurenwaaier van het herfsttype bestaat dan ook uit warme, donkere tinten als okergeel en bruin. Ook een diepe kleur als bordeauxrood hoort thuis in het kleurenpalet van het herfsttype, net als olijf-, mos- of dennengroen. Het palet van het neutrale herfsttype bevat iets minder warme kleuren dan dat van het warme herfsttype. Denk bijvoorbeeld aan oranjerood, perzik en goudgeel.

Herfsttype: kleuren die niet in het palet zitten
Als herfsttype bevat je kleurenpalet geen kleuren die koel en blauwachtig zijn. Ook hele lichte kleuren als wit, citroengeel en lichtroze zie je niet terug in deze kleurenwaaier. Een van jouw herfsttypekenmerken is de warme kleur van je ogen, huid en haar. Die warme tonen komen op een natuurlijke manier tot hun recht met warme herfsttypekleuren.

Bestel je herfsttypekleding

Style consulting voor ‘t herfsttype

De stylisten van Zalon helpen je graag met een kleuranalyse voor het herfsttype, om op basis daarvan kleuren te vinden die je doen stralen. In je styleprofiel kun je aangeven wat je stijlvoorkeuren zijn, welke items je het liefst draagt en wat je budget is. Je stylist zoekt vervolgens herfsttypekleding uit die bij die voorkeuren past. De verzending is gratis, net als een eventuele retourzending. Je betaalt pas nadat je besloten hebt wat je wil houden of retourneren.