Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Header 1 Denim Frauen

De Denim Guide

Je roept al jaren dat je de perfecte jeans zoekt, maar ondertussen ben je nog steeds zoekende. Dat klinkt bekend. Laat Zalon je hier een handje bij helpen! Wij zoeken samen met jou een broek uit die qua pasvorm, model en type naadloos op jouw figuur en stijl aansluit.

Bestel denim-box
straight denim

Straight fit

Het begon ooit allemaal met de rechttoe rechtaan-variant: de straight jeans. Je herkent 'm aan de rechtgesneden pijp die bovenaan de knie begint en doorloopt tot de zoom. Doorgaans valt deze fit iets strakker rond de dijen. De straight fit is een klassieker waarmee je een hoop outfitkanten uit kunt gaan.

Bestel denim-look
straight denim grid  02

Zo kleed je 'm af

Met een rechtgesneden fit flatteer je de meest uiteenlopende figuren. Kortom: je kunt er weinig fouten mee maken. De broek zit dankzij de rechte pijpen lekker losjes en benadrukt je vrouwelijke rondingen of lange slanke benen op zeer subtiele wijze. Deze fit voelt zich daarom overal thuis: op kantoor, op de uni of in de kroeg. Kleed 'm af met lekkere gympen of sneakers en een donkere top voor een cleane, no-nonsense look.

Bestel denim-look
Skinny 01

Skinny jeans

In tegenstelling tot de straight leg zit de skinny fit, zoals de naam al suggereert, strak op je huid. Twee of drie procent elastaan zorgt voor een lekkere stretch. Zo voelt een skinny jeans altijd goed en worden je vrouwelijke curves mooi geaccentueerd.

Bestel denim-look
20170201 Denim Female Look 5 Grid19768

Zo kleed je 'm af

De skinny fit is inmiddels bijna net zo'n klassieker als de straight fit. Als on-trend basic draag je de skinny jeans cropped; afgesneden tot net boven de enkel. Bijkomend voordeel: je benen lijken hier optisch langer door. Heb je brede heupen? Mooi! Zorg ervoor dat je voor een broek gaat die niet te laag gesneden is. Volle bovenbenen flatteer je het best met een donkere wassing. Ga qua bovenkleding, in combinatie met de skinny jeans, voor wijd. Een oversized blazer of cardigan staan hier bijvoorbeeld erg goed bij.

Bestel denim-look
boyfriend people

Boyfriend jeans

Wat zou je zijn zonder je boyfriend? Daarmee bedoelen we natuurlijk de broek. Boyfriend jeans zitten lager op de heup en vallen ruim op de bovenbenen. De fit is, net als bij straight jeans, losjes maar minder getailleerd. Heerlijk voor een luie zondagmiddag op de bank, maar ook voor een middagje shoppen.

Bestel denim-look
boyfriend denim grid

Zo kleed je 'm af

Doe met de boyfriend jeans wat je wilt: zet er een schaar in, trek er een denim overhemd bij aan, rol ze uit, alles kan! De broek leent zich overigens uitstekend voor het maskeren van stevige bovenbenen en mollige kuiten. Voorkom een ál te nonchalante look door de boyfriend te dragen met een cropped top en, wanneer het nog een beetje koud is buiten, een strak, donker bomberjack.

Bestel denim-look
flared denim people

Flared jeans

Niet schrikken: ABBA is niet terug, maar flared jeans wel! Wijd uitlopende pijpen en strak uitgesneden bovenbenen mogen weer. Net als de cropped skninny laat de flared fit je benen langer lijken dan ze zijn. Zeer vrouwelijk en buitengewoon elegant.

Bestel denim-look
flared denim grid

Zo kleed je 'm af

En hoe kleed je zo'n flared jeans dan af? Om te voorkomen dat je verward wordt met een That '70s Show-personage draag je flared jeans in een business casual-outfit. Uitermate geschikt voor powerdressing in combinatie met een cropped blazer of, zoals hier, met een gestreept overhemd. Versterk het verlengende effect van de jeans met stijlvolle hakken.

Bestel denim-look