Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Marie-Claire_haard

Gestyled voor PR

De 8-maanden zwangere Marie-Claire runt haar eigen PR-bureau en weet als geen ander "dat een goede outfit je klanten oplevert." Durfde ze een styling van Zalon aan? Ze nam de proef op de som.

Laat je stylen!

Broek, blouse, blazertje

“Zie je die kerstverlichting?” Marie-Claire wijst naar de lichtkransen die boven de Amsterdamse Nieuwendijk schommelen. “Daar hebben wij de PR voor gedaan!” Babbelend baant Marie-Claire zich een weg tussen de coffeeshops en wafelbakkers door richting de bar van het art’otel, tegenover het Centraal Station. “Ze hebben daar een mooie lounge, perfect voor jullie fotograaf! Ik ga er zelf ook vaak heen om met klanten iets te drinken. Naar zulke afspraken draag ik het liefst een strakke broek met een blouse en een blazertje, al vind ik dit ook ont-zet-tend mooi,” zegt Marie-Claire terwijl ze aan de gestreepte jurk die de stylist voor haar heeft uitgezocht plukt.

Donna

“Je lijkt zo wel een beetje op Donna met donker haar” grinnikt best friend Philip, die Marie-Claire tijdens de shoot vergezelt. Marie-Claire schiet in de lach: “Ik ben een on-wijze fan van Suits, we hebben de serie zelfs een keertje nagespeeld bij ons op kantoor. De uitspraken, hun manier van doen en natuurlijk Donna. I love it!” “Wilde je jouw zoontje niet Harvey noemen?” vraagt Philip. “Ja!” roept Marie-Claire enthousiast, “maar uiteindelijk vond ik Emanuel toch mooier”, terwijl ze tevreden over haar zwangere buik wrijft. “De jurk zit trouwens echt top! Dat heeft jullie stylist goed gedaan.”

Net als pa

Eenmaal in het art’otel aangekomen, zakken Marie-Claire en Philip in twee grote leren fauteuils die voor een gloeiende open haard staan. “Hoe ik in de PR-wereld terecht ben gekomen? Eigenlijk via mijn vader die zelf een PR-bureau heeft. Ik wilde dat ook, maar dan wel op mijn eigen manier. Vlotter, meer no-nonsense."

Marie-claire_in_the_chair
"Hij knikte naar mijn oude gympen en zei: ‘normaal gesproken zie je er leuker uit.’"
Bestel een thuis-outfit

Oude gympen

“In de PR-wereld wordt er behoorlijk gelet op wat je draagt, al helemaal op borrels en evenementen waar je komt om te connecten. Eén keertje verscheen ik op een paar oude gympen bij een klant. Ik was ze na het autorijden vergeten in te wisselen voor de pumps die ik extra bij me had. Dat was balen! Gelukkig bleef de klant aardig, hij knikte naar mijn gympen en zei: ‘normaal gesproken zie je er leuker uit.’ We doen nog steeds zaken met ze, haha.”

Blijven fietsen

De stylist heeft voor Marie-Claire, naast de jurk en de jas, ook nog een comfortabele bank-outfit uitgezocht: een zijden bloesje met bijpassende broek. “Dit had ik aan voordat ik hierheen kwam gefietst!”, roept Marie-Claire als ze de outfit heeft aangetrokken en terug in de fauteuil ploft. “Schat, ben je komen fíetsen?” vraagt Philip, die met een pruillip naar de natte sneeuw buiten kijkt. “Tuurlijk!” antwoordt de acht maanden zwangere Marie-Claire. Philip tikt met zijn wijsvinger tegen z'n voorhoofd.

Zo aan naar een borrel

“Nu wil je natuurlijk weten wat ik van de outfit vind. Eerlijk is eerlijk: erg cool. De jurk sluit perfect aan op mijn bolle buik, de kleur van de jas zou ik zelf niet snel hebben uitgekozen, maar ook die staat me goed. Ik zou ‘m zo aantrekken naar een borrel! De bank-outfit zit me als gegoten, al had de blouse een maatje groter gemogen; mijn buik floept er soms een beetje onderuit. Ja hoor, ik zou me zeker nog wel eens willen laten stylen!”

Met dank aan:

De gulle medewerking van Marie-Claire van Hessen, eigenaresse van PR-bureau MCPR en best friend Philip Breukink. De bar op de achtergrond is die van het art'otel Amsterdam, op de Prins Hendrikkade 33.


MC_by_the_fire

Als Marie-Claire het aandurft...

Dan kan jij het ook! Laat een professionele stylist van Zalon een outfit voor je samenstellen en gratis bij je thuis leveren. De kledingstukken probeer je thuis rustig voor de spiegel uit. Houd je favoriete items, de retourzending is gratis.Probeer Zalon uit