Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Casual chic dames: outfitvoorbeeld van Zalon

Casual kleding voor dames

Een informele, maar verzorgde look voor een etentje of vrijetijdskleding voor dames in het weekend – ‘casual’ betekent voor iedereen iets anders. We laten je graag een paar varianten van de dresscode casual zien.

Laat je stylen

Wat betekent ‘casual chic’ voor dames?

‘Casual’ is een breed begrip dat alle vrijetijdskleding voor dames omvat. Casual kleding is voornamelijk comfortabel, en passend bij je activiteiten van die dag: je casual dameskleding is anders voor een dagje werken in de tuin dan voor een etentje bij vrienden. Hebben we het over smart casual, of de dresscode casual chic voor dames, dan is comfort nog steeds belangrijk – alleen voeg je ook een chic element aan je casual dameskleding toe. Denk bijvoorbeeld aan een nette pantalon die je boven je comfortabele witte sneakers draagt.

Zo werkt Zalon
Casual style dames: outfitvoorbeeld van Zalon

In de buitenlucht

Een herfstwandeling maken we graag in vrijetijdskleding voor dames die warm en winddicht is: van leren veterboots en een comfortabel jack, tot een grote tas om een thermoskan thee voor onderweg in mee te nemen.

Bestel je casual dameskleding
Casual look dames: outfitvoorbeeld van Zalon

Voor het weekend

Een bezoekje aan de markt op een vrije lentedag? Dat doen we graag in onze comfy jeans en sneakers. Casual chic maken wij dames deze outfit met een stijlvolle blazer erboven.

Bestel je casual dameskleding
 Casual kleding vrouwen: outfitvoorbeeld van Zalon

Naar een etentje

Deze combi vat samen waar casual chic voor dames voor staat: een mix tussen casual items (de stoere leren laarsjes en het bikerjasje) en verzorgde items (de clutch en feestelijke plooirok).

Bestel je casual dameskleding
Casual outfit dames: outfitvoorbeeld van Zalon

Op kantoor

Een trenchcoat en veterschoenen passen perfect bij een smart casual-dresscode: met deze items maak je een casual look voor dames die er tegelijkertijd verzorgd uitziet. Goed voor op kantoor, dus!

Bestel je casual dameskleding
Casual kleding dames: outfitvoorbeeld van Zalon

In de sportschool

Als we het hebben over vrijetijdskleding voor dames, kunnen we sportkleding natuurlijk niet vergeten. Comfort en vochtafvoerende materialen staan in dit geval voorop, zodat je je volledig op je prestaties kunt richten.

Bestel je casual dameskleding