Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Afbeelding van een blauw donsjack met sneakers en basisitems.

Casual outfit voor heren

Een outfit waarin je je lekker voelt op het terras, maar waarin je ook op kantoor kan verschijnen. Het geheim van een sterk smart casual herentenue zit ‘m in de details.

Probeer uit
 Afbeelding van een wintermantel met shearlingkraag

Ton sur ton blauw

De makkelijkste weg naar een casual look voor heren, zonder er heel veel moeite in te hoeven stoppen, is het dragen van aansluitende kleuren. Ton sur ton heet dat in modejargon.

Bestel vergelijkbare look
Afbeelding van een leren jack met spijkerbroek en katoenen sweater

Combineer, contrasteer

Vrijetijdskleding voor heren komt het best tot z’n recht als de combinatie er natuurlijk uitziet. Iets wat natuurlijk ontstaat is vaak een beetje grillig: combineer daarom contrasterende tinten en materialen met elkaar.

Bestel vergelijkbare look
Afbeelding van een legergroene parka met beige chino en blauwe bovenkleding

Feilloos tijdloos

Goede stijl overstijgt modetrends en kan je seizoen na seizoen blijven dragen zonder eentonig te worden. Een belangrijk ingrediënt van een nonchalant casual chic herentenue is tijdloosheid.

Bestel vergelijkbare look
Afbeelding van een groene jas met blauwe trui en leren schoenen

Goede basisstukken

En natuurlijk het fundament van je smart casual herenlook: de basisstukken. Een goed vallende spijkerbroek, een als gegoten zittend T-shirt en een jas die overal bij past helpen je een heel eind.

Bestel vergelijkbare look
Casual Looks Herren Sportliches Outfit

Ready to run

Wie er in het dagelijks leven verzorgd uit wil zien, ziet er ook graag goed uit tijdens het sporten. In dit volledige tenue van Nike loop je graag een rondje extra om je outfit te kunnen showen.

Bestel vergelijkbare look

Een casual look voor heren zonder de moeite

Als je er niet ál te nonchalant bij wilt lopen kan het nog knap lastig zijn om de balans te vinden tussen casual en netjes. Casual herenkleding kenmerkt zich door nonchalance met een oog voor detail te combineren.

Geen kasten vol voor dresscode casual

Met deze gedachte in het achterhoofd hoef je dus geen kasten vol kleding te hebben, maar zorg je ervoor dat de basisitems kloppen en goed op je aansluiten. Als dat snor zit heb je niet zoveel nodig voor een moeiteloze casual look. Heren die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het vinden van inspiratie voor tijdloze kleding die bij hen past zouden een personal shopper kunnen overwegen. De personal shopper, of personal stylist zoals wij hem noemen, zoekt op basis van jouw smaak en gelaat een outfit uit die op je aansluit. Vrijetijdskleding voor heren, met de touch van een professionele mode-expert. De box met kleding, waarin je onder andere T-shirts, schoenen of een vrijetijdsbroek vindt, krijg je thuisgestuurd zodat je alles rustig voor je eigen spiegel kan passen.

Zo werkt Zalon