Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Kleding voor bruiloftsgasten - Zalon

Bruiloftskleding voor mannen

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft en heb je geen idee wat je aan moet trekken? Geen nood: je kunt altijd rekenen op de hulp van onze stylisten. We hebben ze gevraagd naar de beste tips voor een bruiloftsoutfit als man.

Probeer Zalon

Kleding als bruiloftsgast voor de man: een gids

Je beste vriend(in), studiegenoot of een familielid stapt in het huwelijksbootje. Leuk, maar wat moet je aan als kleding voor een bruiloft als gast en als man? Onze stylisten vertellen je alles wat je moet weten: van dresscode en locatie tot do’s & don’ts. Ook stellen ze met plezier een Zalon-box vol bruiloftsoutfits voor mannen voor je samen.

Zo werkt Zalon
Kleding voor bruiloft - Zalon NL

Je bruiloftskleding als man bij een dresscode

Staat er een dresscode vermeld op de uitnodiging? Dan is dit je eerste aanknopingspunt voor het vinden van je outfit als bruiloftsgast. Mannen worden bij veel dresscodes in pak verwacht. Wat voor pak precies, dat lees je hieronder.

White tie: Als je deze zeer formele dresscode op de uitnodiging ziet staan, dan bestaat je kleding als bruiloftsgast voor een man uit een rokkostuum. Verder is een wit strikje een must, net als een paar zwarte lakschoenen.

Black tie: Deze dresscode is net iets minder formeel dan white tie. Zoals de naam al zegt, heb je hier een zwart strikje nodig. Bij deze dresscode geen rokkostuum, maar een zwarte smoking. Ook hier draag je een paar zwarte lakschoenen.

Cocktail: Voor de juiste cocktail-look draag je een donkerkleurig pak. Een bijpassende stropdas, een lichtkleurig overhemd en donkere veterschoenen ronden je kleding als bruiloftsgast en als man op deze bruiloft af.

Bruiloftskleding man bestellen
Kleding voor bruiloft - Zalon NL

Je bruiloftskleding als man bij een dresscode

Zomers-feestelijk: Het kan zijn dat deze dresscode expliciet op de uitnodiging staat, maar het is ook een veilige keuze voor bruiloften in de buitenlucht zonder dresscode. Een lichtgekleurd pak en overhemd doen het goed als kleding voor zo’n bruiloft. Mannen kunnen hun look afmaken met elegante veterschoenen en een stropdas in een vrolijke kleur of met een subtiele print.

Smart casual: Deze dresscode betekent niet dat je als man in heel casual kleding naar de bruiloft kan. De toevoeging ‘smart’ duidt op een verzorgde en stijlvolle toevoeging aan wat lossere items. Denk bijvoorbeeld aan een donkere jeans met een licht overhemd en klassieke veterschoenen, of een nette broek in combinatie met een verzorgd paar witte sneakers.

Heeft de bruiloft waarvoor je bent uitgenodigd geen dresscode? Dat maakt het soms iets lastiger. Een klassiek pak is echter bijna altijd een goede keuze als bruiloftsoutfit voor een man. Zwart is meestal niet de ideale kleur voor een bruiloft, dus bewaar deze alleen voor white en black tie. Een stijlvol pak in grijs, beige, licht- of donkerblauw is een betere bruiloftsoptie.

Bruiloftskleding man bestellen

De ideale herenoutfits voor een bruiloft op locatie

Kerkelijke bruiloft
Vindt de trouwplechtigheid in de kerk plaats? Dan zit je wel weer goed met een zwart pak, met natuurlijk een stropdas erbij. Liever geen zwart? Ga dan voor een donkerblauw of grijs exemplaar.

Zomerbruiloft
Op een bruiloft wil iedereen mooi weer. Daarom trouwen de meeste mensen in de zomer. Let er wel op dat je je niet te warm kleedt. Ga daarom voor lichte kleuren en materialen, zoals een beige linnen pak.

Bruiloft op het strand
Ook een bruiloft op het strand vraagt om lichte kleding. Je kleding als bruiloftsgast voor een man kan hier vaak wat informeler, in de vorm van een chino of linnen broek met een overhemd of poloshirt.

Outfit als bruiloftsgast man: do’s & dont’s

Kleding bruiloftsgast: man demonstreert outfit met bretels

Extravagantie

De bruiloft draait om twee mensen: het bruidspaar. Zorg daarom dat je je feestelijk, maar niet té opvallend kleed zodat de aandacht uitgaat naar de newlyweds.

Bruiloftsoutfit man bestellen
Kleding bruiloftsgast: man demonstreert blauw kostuum

Kleur

Er bestaat natuurlijk een grote kans dat het bruidspaar samen in het wit verschijnt. Zorg dus dat je een andere kleur kiest voor je outfit als bruiloftsgast, mannen.

Bruiloftsoutfit man bestellen
Kleding bruiloftsgast: man demonstreert outfit met gilet

Dresscode

Probeer je zoveel mogelijk te houden aan de dresscode op de uitnodiging. Zo doe je het bruidspaar een plezier en voorkom je een te nonchalante of te chique outfit.

Bruiloftsoutfit man bestellen

Kleding voor de bruiloft als gast & man via Zalon

Je stylist helpt je graag bij het samenstellen van een compleet trouwkostuum of een nieuw pak met alle extra benodigdheden: van stropdas tot schoenen. Ook als je zelf degene bent die gaat trouwen, helpt je stylist je met liefde aan je bruiloftskleding voor mannen. Het begint met je online styleprofiel, waarin je informatie deelt over je stijlvoorkeuren, maten en budget. Voordat je je Zalon-box ontvangt, stuurt je stylist je een outfit preview op waar je feedback op kunt geven. De verzending en eventuele retourzending van je box zijn gratis.