Heb je al een styleprofiel?

Meld je aan met je Zalon-inloggegevens

Ja
Nee
Voorbeeld van kleding voor een bruiloft als man

Bruiloftskleding voor mannen

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft en heb je geen idee wat je aan moet trekken? Geen nood: je kunt altijd rekenen op de hulp van onze stylisten. We hebben ze gevraagd naar de beste tips voor een bruiloftsoutfit als man.

Probeer Zalon

Kleding als bruiloftsgast voor de man: een gids

Stapt je beste vriend(in), studiegenoot of familielid in het huwelijksbootje? Leuk! Maar wat draag je voor kleding naar een bruiloft als gast en als man? Onze stylisten vertellen je alles over bruiloftskleding per dresscode en locatie. Ook stellen ze met plezier een Zalon-box vol bruiloftsoutfits voor mannen voor je samen.

Zo werkt Zalon
Outfit voor bruiloft als gast & man: voorbeeld 1

Je bruiloftskleding als man bij een dresscode

Staat er een dresscode vermeld op de uitnodiging? Dan is dit je eerste aanknopingspunt voor het vinden van je outfit als bruiloftsgast. Mannen dragen bij de meeste dresscodes een pak. Wat voor pak precies, dat lees je hieronder.

White tie: Als je deze zeer formele dresscode op de uitnodiging ziet staan, dan bestaat je kleding als bruiloftsgast voor een man traditioneel uit een rokkostuum. Ook hoort daar een wit strikje bij, net als een paar zwarte lakschoenen.

Black tie: Deze dresscode is net iets minder formeel dan white tie. Zoals de naam al zegt, is het strikje hier zwart. Bij deze bruiloftsoutfit als man geen rokkostuum, maar een zwarte smoking. Ook hier draagt men doorgaans een paar zwarte lakschoenen.

Cocktail: Bij deze dresscode hoort meestal een donkerkleurig pak. Een bijpassende stropdas, een lichtkleurig overhemd en donkere veterschoenen ronden je kleding voor deze bruiloft als gast en als man af.

Bruiloftskleding man bestellen
Outfit voor bruiloft als gast & man: voorbeeld 2

Je bruiloftskleding als man bij een dresscode

Zomers-feestelijk: Het kan zijn dat deze dresscode expliciet op de uitnodiging staat, maar het is ook een stijl die je kunt volgen voor bruiloften in de buitenlucht zonder dresscode. Een lichtgekleurd pak en overhemd doen het bijvoorbeeld goed als kleding voor zo’n bruiloft. Mannen kunnen hun look afmaken met veterschoenen en een stropdas in een vrolijke kleur of met een subtiele print.

Smart casual: Het woordje ‘smart’ duidt op een verzorgde toevoeging aan wat lossere items. Denk bijvoorbeeld aan een donkere jeans met een licht overhemd en klassieke veterschoenen, of een nette broek in combinatie met een verzorgd paar witte sneakers.

Heeft de bruiloft waarvoor je bent uitgenodigd geen dresscode? Dat maakt het soms iets lastiger. Een klassiek pak kan echter bijna altijd als bruiloftsoutfit voor een man, bijvoorbeeld in de kleuren grijs, beige, licht- of donkerblauw.

Bruiloftskleding man bestellen

Kleding voor bruiloften als man, per locatie

Kerkelijke bruiloft
Vindt de trouwplechtigheid in de kerk plaats? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwart pak met een stropdas erbij. Liever geen zwart? Ga dan voor een donkerblauw of grijs exemplaar.

Zomerbruiloft
Op een bruiloft hoop je natuurlijk op mooi weer. Daarom trouwen veel mensen in de zomer. Om je niet te warm te kleden kun je kiezen voor lichte kleuren en materialen, zoals een beige linnen pak.

Bruiloft op het strand
Ook een bruiloft op het strand vraagt om lichte kleding. Je kleding als bruiloftsgast voor een man kan hier vaak wat informeler, in de vorm van een chino of linnen broek met een overhemd of poloshirt.

Outfit als bruiloftsgast man: meer tips

Kleding voor bruiloftsgast als man: voorbeeld 1 van Zalon

Extravagantie

De bruiloft draait om twee mensen: het bruidspaar. Een feestelijke bruiloftsoutfit als man kan zeker, maar zorg er wel voor dat de aandacht uiteindelijk uitgaat naar de newlyweds.

Bruiloftsoutfit man bestellen
Kleding voor bruiloftsgast als man: voorbeeld 2 van Zalon

Kleur

Er bestaat natuurlijk een grote kans dat het bruidspaar samen in het wit verschijnt. Om die reden kun je beter een andere kleur kiezen voor je outfit als bruiloftsgast en man.

Bruiloftsoutfit man bestellen
Kleding voor bruiloftsgast als man: voorbeeld 3 van Zalon

Dresscode

Probeer je zoveel mogelijk te houden aan de dresscode als die op de uitnodiging staat. Daar doe je het bruidspaar een groot plezier mee!

Bruiloftsoutfit man bestellen

Kleding voor de bruiloft als gast & man via Zalon

Je stylist helpt je graag bij het samenstellen van een compleet trouwkostuum of een nieuw pak met eventuele extra benodigdheden: van stropdas tot schoenen. Ook als je zelf degene bent die gaat trouwen, helpt je stylist je met liefde aan je bruiloftsoutfit voor mannen. Het begint met je online styleprofiel, waarin je informatie deelt over je stijlvoorkeuren, maten en budget. Voordat je je Zalon-box met kleding voor de bruiloft als man ontvangt, stuurt je stylist je een outfit preview op waar je feedback op kunt geven. De verzending en eventuele retourzending van je box zijn gratis.